درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/8/30 - 07:03:20
تعداد بازدید: 1380
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دقت کنیم با چه کسانی پیمان میبندیم!
دقت کنیم با چه کسانی پیمان میبندیم!

امریکا در مبارزه با تروریزم در افغانستان، دچار خطاها و اشتباهات جبران ناپذیری شده است. این جمله سخن ما نیست؛ بلکه بسیاری از رسانه‌های امریکایی و غربی، هر از گاهی به بیان امثال اینگونه واقعیتها، زبان گشوده و اعتراف کرده اند.
برای نمونه به بخشی از این اعترافات توجه کرده و پس از به نقد اظهارات اخیر سوزان رایس سخنگوی کاخ سفید خواهیم پرداخت که گفته است:" اوباما نیازی نمی بیند از مردم افغانستان، عذرخواهی کند".
جیمز دوبینز، نماینده ویژه امریکا در افغانستان و پاکستان، (۲ نوامبر، ۱۱ قوس) اذعان کرد، اشتباهات غرب در افغانستان، درگیری و خون‌ریزی را در سراسر این کشور جنگ‌زده طولانی کرده و تلفات جانی غیرضروری درپی داشته است.
معترف کننده دیگر به اشتباهات غرب در افغانستان، آقای ویلیام پیتی سفیر بریتانیا در کابل است. سفیر انگلیس در کابل معتقد است که کشورهای غربی طی یک دهه گذشته اشتباهات و ناکامی‌های زیادی در افغانستان داشته اند که از جمله مهمترین آنها تصور پیروزی زود هنگام در جنگ با طالبان بود.
"ویلیام پیتی" در مصاحبه‌ای با نشریه "ساندی تلگراف" که روزهای یکشنبه منتشر میشود، گفت: اشتباه بزرگ ما این بود که پس از سرنگونی حکومت طالبان تصور کردیم که پیروز شده ایم و پس از گذشت دو سال از جنگ افغانستان به عراق هم حمله کردیم.
حمله نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی تمرکز ما را از افغانستان به عراق منتقل کرد و به همین دلیل ما فرصت‌های زیادی را از جمله در زمینه آموزش و سازماندهی ارتش ملی افغانستان از دست دادیم. خلاء قدرت باعث شد که نیروهای طالبان دوباره به صحنه برگردند.
به نظر من ارزیابی آمریکا و انگلیس از اوضاع افغانستان اشتباه بود. آنها تصور میکردند که طالبان فرار کرده اند و دیگر باز نمی گردند و به همین دلیل همه تمرکز خود را متوجه عراق کردند.
حضور نیروهای آیساف در افغانستان در حال حاضر به نوعی عامل بازدارنده در زمینه ثبات کشور به شمار میرود. ویلیام پیتی در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای نظامی خارجی در حال حاضر بخشی از مشکل افغانستان هستند؟ گفت: میتواند چنین باشد. در واقع افغان‌ها هرگز با بیگانگان هر قدر هم که مهربان و بیخطر باشند، احساس راحتی نمی کنند".
به گزارش رسانه‌ها روزنامه ایندیپندنت انگلستان به نقل از یكی از مسئولان بلند پایه در دولت آمریكا نوشت:" اشتباهاتی كه غرب در افغانستان مرتكب آن شد منجر به قربانی شدن غیرنظامیان این كشور شده است.
تصمیم به جنگ در عراق باعث شد، گروه‌های مسلح در افغانستان بتوانند خود را دوباره سازماندهی كرده و به سمت سرزمین‌های پاكستان روان شوند، در حالیكه اگر این اشتباهات را غرب مرتكب نمی شد، تعداد قربانیان در افغانستان به مراتب كمتر بود."
البته جملات قصار و معترفانه مذکور، فقط بخش کوچکی از اعترافات مقامات بلند پایه امریکایی و غربی نسبت به اشتباهات دولتهای آنان در مورد افغانستان و مردم آن است و اگر بخواهیم همه‌ی آن اعترافات تلخ را فهرست کنیم، هیچگاهی به نقد و بررسی آنها و آنهم در این نوشته گذرا و کوتاه نخواهیم رسید. پس به ناچار به ذکر همین مقدار بسنده میشود.
چنانچه میبینیم در همه‌ی این اعترافات و اذعانها، یک چیز میان تمامی آنها مشترک است و آن طولانی‌تر شدن جنگ و در نتیجه، تلفات بسیار جانی و مالی مردم افغانستان به دلیل اشتباهات راهبردی امریکا و غرب در این کشور ضعیف و جنگ زده.
حال و با این واقعیت تلخی که خودِ مقامات امریکایی و غربی بدان معترف اند، خانم رایس مشاور امنیت ملی امریکا میگوید: "نیازی نیست" به خاطر اشتباهات نیروهای خارجی و رنج غیرنظامیان افغان در جریان جنگ افغانستان، عذر خواهی کرد.
سوزان رایس؛ مشاور امنیت ملی امریکا، در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت: "نیازی نیست که امریکا از افغانستان عذر خواهی کند. ما در راه پیشرفت دموکراتیکِ مردم افغانستان و مقابله با شورشیان القاعده، آن‌ها را قربانی و از آن‌ها حمایت کردیم. بنا بر این، هیچ نامه عذر خواهی بر روز میز قرار ندارد."
این پاسخ مشاور امنیت ملی کشوری است به مردم داغ دیده افغانستان که خود را مهد تمدن و سران خویش را تیکه داران عدالت و برقرار کننده نظم و قانون انسانی در کره زمین میدانند!. کسی باید این پرسش را از مشاور ملی کاخ سفید بکند که چه تعداد از مردم افغانستان برای شما و همکاران غربی تان کارت دعوت فرستاده بودند که لطف کنید و تشریف بیاورید و تا میتوانید از مردم بیگناه و غیرنظامی ما را کشته ومجروح و معلول و معیوب کنید و با حضور استعماری و دخالت جویانه تان در افغانستان و با فرصت دادنِ به طالبان و مخالفان مسلح، موجب طولانی‌تر شدن جنگ و ناامنی در افغانستان شوید؟!
کسانی که امروز به بستن پیمان امنیتی با امریکا دل خوش کرده و با ذوق زدگی، خود را مهیای امضای آن میکنند، باید بدانند که با دولت و قدرتی پیمان میبندند که سران آن با آنکه به اشتباهات خویش در قبال مردم افغانستان، معترف و مذعن اند؛ اما خوی استکبار و تفرعن، به آنان این اجازه را نمی دهد که به مردم افغانستان بگویند:" که ببخشید  و تعدادی بسیاری را نیز مجروح و معلول و معیوب کردیم!"
کلام آخر اینکه با تاسف، پیمان امنیتی و به خصوص"معافیت قضایی عساکر امریکایی، به گونه عملی، مدتها پیش امضا شده بود و این مرحله نظر و قلم و کاغذ است که در حال نهایی شدن است و البته که امریکایی‌ها به کاغذ و قلم، ارزش و بهایی قایل نیستند؛ وقتی که در حیطه عمل، این چنین رفتار میکنند.

آوا

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1264






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.